Portfolio

kleedkamer

24/7 verzekerd van privacy, licht en kleur

Open en bloot
Als je een kamer met een grote raampartij aan de voorkant van het huis als kleedkamer hebt ingericht en het feitelijk als een groot uitgevallen inloopkast gebruikt, zal er ook iets aan de inkijk vanaf de straat gedaan moeten worden. Zowel overdag als ’s avonds.

Donker
Tot voor kort werd dat probleem opgelost door de zware en lichtdichte overgordijnen te sluiten. Dat was uiteraard afdoende, maar in de praktijk bleven die gordijnen eigenlijk dag en nacht dicht, waardoor vanaf de overloop gezien de kamer met openstaande deur altijd een donker gat was. Vitrages zouden overdag wel daglicht toelaten, maar ’s avonds moeten dan toch ook weer die overgordijnen gesloten worden. Dat moest toch anders kunnen?

Licht en kleur
Om dat licht- en privacyprobleem voor eens en altijd op te lossen werd de methode van twee elkaar complementerende folies toegepast die eerder effectief bij badkamers is gebruikt. Daarbij wordt er eerst een semi-transparante folie volvlak op de ramen aangebracht waardoor het hele zicht sterk vervaagt en kleuren en vormen nog slechts diffuus zichtbaar zijn. Vervolgens worden daar de uit etched-glass folie gesneden Schutspatronen overheen geplakt. Die dubbele laag zorgt er niet alleen voor dat de patronen scherp afsteken tegen de vervaagde achtergrond, maar ook dat je je dag en nacht gegarandeerd onbespied weet. Voilá, 24/7 privacy in optima forma: functioneel, stijlvol en decoratief.