Veelgestelde vragen

veelgestelde vragen

Een Schutspatroon is niet duur. Wel kostbaar.

Als je weet hoe een Schutspatroon tot stand komt en in de portfolio kijkt naar de verscheidenheid aan ontwerpen, dan begrijp je dat aan elk Schutspatroon veel tijd en aandacht wordt besteed. En omdat elke situatie anders is, is het ook moeilijk om een m2 prijs vast te stellen. De prijs hangt namelijk niet alleen af van het aantal m2, maar ook van het aantal ramen en in hoeverre de ramen onderling verschillen

Om toch een idee te krijgen van de prijs van een Schutspatroon kunnen twee uiteenlopende voorbeelden helpen ter oriëntatie.

VOORBEELD 1: de twee ramen van een woonkamer hebben dezelfde maat [2 ramen van 141 x 98 cm = 2,75 m2]. Ontwerp, productie en aanbrengen ter plaatse kostte € 920,- exclusief btw en reiskosten.

VOORBEELD 2: de twaalf ramen van een serre bestaan uit drie verschillende formaten [6 ramen van 132 x 61 cm, 4 ramen van 132 x 66 cm en 2 ramen van 134 x 76 cm = 10,3 m2]. Ontwerp, productie en aanbrengen ter plaatse kostte € 1.950,- exclusief btw en reiskosten.

NB: Omdat elke opdracht anders is en om maatwerk vraagt, zijn de hier genoemde prijzen slechts een richtlijn voor nieuwe opdrachten.

Het toesturen van glasmaten, het locatieadres en enkele situatiefoto’s volstaan voor het maken van een offerte. Daarna kun je opdracht geven voor het maken van een ontwerpschets. Een offerte is uiteraard kosteloos. Het laten maken van een ontwerpschets niet. contact

Een ontwerpschets geeft je een realistisch beeld van het effect van een Schutspatroon. Het voor jou ontworpen patroon wordt digitaal aan de situatiefoto’s toegevoegd. In overleg zijn dan nog eventueel gewenste aanpassingen mogelijk, bv omdat je het patroon te dicht of juist te open vindt. Zo kun je bepalen of je al dan niet wilt overgaan tot het geven van een definitieve opdracht.

De kosten voor een ontwerpschets zijn afhankelijk van de omvang van het project maar bedragen gemiddeld € 175,- exclusief btw, bij vooruitbetaling te voldoen. Je ontvangt daarvoor een factuur. Als je op basis van de ontwerpschets besluit tot het geven van een definitieve opdracht worden de al betaalde kosten voor de ontwerpschets in mindering gebracht op de eindfactuur. 

Alle stappen die nodig zijn voor de totstandkoming van een Schutspatroon zijn online te regelen. Behalve de allerlaatste: het plakken. Het aanbrengen van de opengewerkte folie van een Schutspatroon vraagt om ervaring en kennis van het materiaal. Daarom wordt deze raamfolie uitsluitend door vakmensen aangebracht. Alleen op die manier ben je verzekerd van een perfect resultaat.

De raamfolie van een Schutspatroon heeft enkele dagen na het aanbrengen de maximale hechting bereikt. Daarna is glas en folie uitstekend schoon te maken met een glasreiniger en een zachte, niet pluizende doek of zeem. Uiteraard is enige voorzichtigheid geboden en het gebruik van een raamwisser wordt afgeraden omdat die de raamfolie kan beschadigen.