Veelgestelde vragen

veelgestelde vragen

Als je weet hoe een Schutspatroon tot stand komt en in de portfolio kijkt naar de verscheidenheid aan ontwerpen, dan begrijp je dat aan elk Schutspatroon veel tijd en aandacht wordt besteed. En omdat elke situatie anders is, is het ook moeilijk om een m2 prijs vast te stellen. De prijs hangt namelijk niet alleen af van het aantal m2’s, maar ook van het aantal ramen en in hoeverre de ramen onderling verschillen. 

Om toch een idee te krijgen van de prijs van een Schutspatroon kunnen twee uiteenlopende voorbeelden uit de portfolio helpen ter oriëntatie.

VOORBEELD 1: de twee ramen van een woonkamer hebben dezelfde maat [2 ramen van 141 x 98 cm = 2,75 m2]. Ontwerp, productie en aanbrengen ter plaatse kostte € 795,- exclusief btw en reiskosten.

VOORBEELD 2: de twaalf ramen van een serre bestaan uit drie verschillende formaten [6 ramen van 132 x 61 cm, 4 ramen van 132 x 66 cm en 2 ramen van 134 x 76 cm = 10,3 m2]. Ontwerp, productie en aanbrengen ter plaatse kostte € 1.750,- exclusief btw en reiskosten.

Het toesturen van glasmaten en enkele situatiefoto’s volstaan voor het maken van een offerte. Daarna kunt u opdracht geven voor het maken van een ontwerpschets. Een offerte is uiteraard kosteloos. Het laten maken van een ontwerpschets niet. contact

Een ontwerpschets geeft u een realistisch beeld van het effect van een Schutspatroon. Het voor u ontworpen patroon wordt digitaal aan de situatiefoto’s toegevoegd. In overleg zijn dan nog eventueel door u gewenste aanpassingen mogelijk, bv omdat u het patroon te dicht of juist te open vindt. Zo kunt u bepalen of u al dan niet wilt overgaan tot het geven van een definitieve opdracht.

De kosten voor een ontwerpschets zijn afhankelijk van de omvang van het project maar bedragen gemiddeld € 175,- exclusief btw, bij vooruitbetaling te voldoen. U ontvangt daarvoor een factuur. Als u op basis van de ontwerpschets besluit tot het geven van een definitieve opdracht worden de al betaalde kosten voor de ontwerpschets in mindering gebracht op de eindfactuur. 

Alle stappen die nodig zijn voor de totstandkoming van een Schutspatroon zijn online te regelen. Behalve de allerlaatste: het plakken. Het aanbrengen van de opengewerkte folie van een Schutspatroon vraagt om ervaring en kennis van het materiaal. Daarom wordt deze raamfolie uitsluitend door vakmensen aangebracht. Alleen op die manier bent u verzekerd van een perfect resultaat.

deel deze pagina