reviews

reviews

De gebruikers van Schutspatronen aan het woord

review

woonkamer

Het Schutspatroon heeft bij ons precies het gewenste effect: ruim voldoende privacy zonder dat het zicht naar buiten wordt belemmerd. Bezoek staat soms echt met de neus op het raam terwijl wij al staan te zwaaien. Het past heel erg mooi in de stijl van het huis. Zelfs zo goed dat het sommigen niet eens opvalt. Bijkomend voordeel is de prachtige schaduw die op de muur of vloer valt als de zon er op staat.

Doris en Sebastiaan van den Akker

portfolio/woonkamer

review

badkamer

Wij zijn heel blij met het voor ons ontworpen Schutspatroon voor de badkamer. Het is heerlijk dat je de openheid naar buiten behoudt, doordat je door het patroon heen naar buiten kunt kijken, maar wel je privacy krijgt. Een bijkomend verrassend effect is de schaduw van de patronen op de muren, vloer en plafond. Dit maakt de badkamer levendig. Wat ook mooi is, is het spiegeleffect van de badkamerspiegel. Daarmee heb je twee keer zoveel plezier van het Schutspatroon. Doordat het op maat gemaakt is, vormen de drie verschillende ramen nu een mooi geheel. De gewenste hoogte is gemakkelijk aan te geven, waardoor je je mate van privacy goed kan bepalen. Het is een echte toevoeging aan de badkamer!

Silvia en Bart

portfolio/badkamer

review

vestibule

Behalve het nuttige aspect van de raambekleding - geen inkijk vanaf buiten, wel uitkijk vanaf binnen - zijn de schutspatronen op het glas van de tochtdeuren in onze vestibule erg mooi.

Het patroon is geïnspireerd op het patroon van het gezandstraalde glas in het bovenlicht en sluit daar dus naadloos bij aan. Bovendien zijn de deuren nu een lust voor het oog, zowel overdag als 's avonds, door de verschillende lichtinval. Het is steeds weer een prachtig kunstwerk dat geweldig bij de sfeer van ons huis past!
Ook prijstechnisch zijn de schutspatronen alleszins de moeite waard.

Mieke Caron en Hans Huisman

portfolio/vestibule

review

BEDRIJFSRUIMTE

De transformatie van een geheel transparant uitzicht naar een semi-transparante doorkijk heeft op mijn kantoor gezorgd voor een andere beleving van de buitenwereld. Feitelijk zie ik nog steeds hetzelfde maar ik beleef het meer omdat het beeld spannender is geworden.

PD-Reklame / René Teunissen

portfolio/bedrijfsruimte

review

DAKTERRAS

Ben erg blij met mijn balkonscherm. Met lichtinval is het steeds anders. Bovendien geeft het een mooi intiem gevoel en ik zit heerlijk vrij. Ook vanuit mijn huis is het een lux en creatief kunstwerk waarnaar ik met plezier kijk.

Elma van Prooijen

portfolio/dakterras

review

SERRE 2

Mijn eens zo saaie, doodse serre is met dit Schutspatroon prachtig aangekleed en af. Het gebruik van dit fijne raster maakt de serre leefbaar waarbij je in hogere sferen komt als het zonnetje schijnt. Als ik in de ochtendzon in de serre ga zitten, ben ik verbonden met het leven buiten maar zit ik toch niet meer in de kijker. Super resultaat.

René Teunissen

portfolio/serre 2

review

keuken

Het Schutspatroon schermt ons huis af van directe inkijk door het grote raam aan de voorkant. We vinden het prettig dat we zelf wel de blik naar buiten blijven behouden door de opengewerkte gedeeltes. Bovendien is het genieten van de prachtige patronen die door het zonlicht op onze witte keuken verschijnen. Ook 's avonds waren we verbaasd dat zelfs achter een rolgordijn het effect behouden blijft: in het licht van de straatlantaarns wordt het Schutspatroon op het rolgordijn zichtbaar. De ideale combinatie van een handige oplossing en een bijzonder kunstwerk!

Esther Ronner en Maurice van Rooden

portfolio/keuken

review

WOONKAMER 2

Ik had een huis gekocht in een levendige, vooroorlogse arbeiderswijk in Utrecht. De ramen aan de voorkant van de woonkamer grenzen direct aan het trottoir. Ik zocht naar een manier om wel privacy te hebben, maar niet het contact met de straat te verliezen. Iets voor de ramen dat past bij een huis uit 1918, maar wel eigentijds. Het mocht best opvallend worden! En zo kwam ik via een kennis uit bij Bert Vredegoor, de ontwerper van Schutspatronen.

Ik heb Bert gevraagd een ontwerp te maken voor de ramen en de bovenlichten. Voor het ontwerp heb ik een aantal ideeën en suggesties gegeven. In nauw overleg is het ontwerp tot stand gekomen. Zo komt in het Schutspatroon het motief van het metselwerk boven de ramen terug.

De stap van ontwerp naar realisatie was spannend: pakt het in de praktijk uit zoals het op tekening was bedacht?
Dit bleek gelukkig het geval! Voorbijgangers kunnen niet meer naar binnen kijken terwijl ik goed kan zien wat zich op straat afspeelt.

Het effect: in de directe ochtendzon, in het middaglicht en ’s avonds bij het schijnen van de straatlantaarn verandert het effect van het schutspatroon: van helwit naar goudgeel, van flets naar heel warm. De patronen geven een spannende en speelse schaduw op de vloer en op de muur. Ik kan er naar blijven kijken en me erover verwonderen.
Het Schutspatroon is een echte blikvanger voor het huis, van binnen en van buiten.

Annelies Goorts

portfolio/woonkamer 2

review

TOCHTDEUR 2

Wij zijn erg blij met het schutspatroon dat Bert voor onze vestibule ontworpen heeft. Het sluit prachtig aan bij de architectuur van ons huis, het geeft de nodige privacy en het licht wordt op een plezierige manier zacht gefilterd. Berts idee om de vorm en het ritme van de ramen in de voordeur terug te laten komen in het patroon op de tochtdeur geeft een mooi, rustig effect. Het geheel straalt gastvrijheid uit, gecombineerd met een vleugje mystiek.

Ria Hoogveld en Hans Menger

portfolio/tochtdeur 2