Portfolio

woonkamer 3

Eerbetoon aan vroeger tijden

Een raamfoliepatroon in stijl
Eén van de onderscheidende kenmerken van een Schutspatroon is dat de al aanwezige architectonische of decoratieve elementen een belangrijke rol spelen in het ontwerp. Dat ontwerpprincipe manifesteert zich in hoge mate in het raamfoliepatroonontwerp voor twee woonkamerramen van een huis uit 1910. Dat het huis is gebouwd in de Belle-Époque, is o.a. goed te zien aan het originele Art Nouveau glas-in-lood in de bovenlichten.

Van Art Nouveau naar Schutspatroon
De raamverdeling en het elegante lijnenspel van het glas-in-lood lenen zich bij uitstek voor een vertaling naar een Schutspatroon in stijl. De horizontale belijning en de vier ranke vormen in het bovenlicht spiegelen zich nu verticaal in het patroon daaronder en lopen door tot halverwege het raam. Daar nemen de voor een Schutspatroon zo karakteristieke vierkante motieven het over om tot de gewenste verdichting te komen. Ter afsluiting rust het hele patroon op een voet waarin het logo is verwerkt.

Toegevoegde waarde
Zonder de glas-in-lood motieven letterlijk te kopieëren, is er een esthetisch en passend geheel ontstaan waarin de Art Nouveau decoratie van toen en de nu gestelde privacy-eisen harmonieus zijn verenigd in een eigentijdse techniek. Het raamfoliepatroonontwerp doet geen afbreuk aan de stijl van de architectuur maar past naadloos in de stijl van het huis en gaat er geheel in op.

de effecten van een schutspatroon in een woonkamer

Over het algemeen biedt raamfolie een veelzijdige oplossing voor verschillende behoeftes, zowel vanuit praktische als vanuit esthetische overwegingen.

Privacy
Het aanbrengen van een Schutspatroon op de ramen in een woonkamer vergroot op een elegante manier de privacy. Het belemmert het zicht van buitenaf waardoor nieuwsgierige blikken worden tegengehouden en voorbijgangers niet gemakkelijk naar binnen kunnen kijken. Zo hou je meer controle over je persoonlijke leefruimte.

Esthetiek
Behalve voor deze praktische functie is een Schutspatroon ook ontworpen om een raam te transformeren in een geometrisch en kunstzinnig ornament dat een woonkamer een andere beleving en een persoonlijke touch geeft.

Al met al goede redenen om te kiezen voor een Schutspatroon in jouw woonkamer. Neem nog vandaag contact op om de mogelijkheden te bespreken.