Portfolio

bedrijfsruimte

focus op de horizon

Veel zicht, weinig beleving
De hoge ramen van een halfronde uitbouw van een pand aan de rand van een bedrijventerrein geven een weids uitzicht, maar het geheel oogt wat kaal en ééndimensionaal: what you see is what you get. Wat meer beleving was gewenst.

Andere aandacht
De dijk die het panorama domineert en waarover fietsers en wandelaars zich als in een stomme film geluidloos voortbewegen, zou eigenlijk wat meer aandacht mogen krijgen terwijl de weg die vlak voor het gebouw loopt juist uit het beeld mag verdwijnen. 
Door de ramen als frames van een film te zien, ontstond het idee voor een Schutspatroon dat die focus verlegt.

Framing reality
Alle 13 ramen kregen hetzelfde stoere patroon met een grote uitsparing in het bovenste deel. Daardoor komt de focus van het uitzicht vanzelf op de horizon te liggen. Zo is de dijk nu het onbetwiste hoogtepunt van het uitzicht waar de fietsers en wandelaars nu als figuranten frame voor frame voorbij komen. Net als in de film.

De gebruiker aan het woord

De transformatie van een geheel transparant uitzicht naar een semi-transparante doorkijk heeft op mijn kantoor gezorgd voor een andere beleving van de buitenwereld. Feitelijk zie ik nog steeds hetzelfde maar ik beleef het meer omdat het beeld spannender is geworden.

PD-Reklame / René Teunissen

de effecten van een schutspatroon in een bedrijfsruimte

Over het algemeen biedt raamfolie een veelzijdige oplossing voor verschillende behoeftes, zowel vanuit praktische als vanuit esthetische overwegingen.

Privacy
Het aanbrengen van een Schutspatroon op de ramen in een bedrijfsruimte vergroot op een effectieve manier de privacy. Het belemmert het zicht van buitenaf waardoor nieuwsgierige blikken worden tegengehouden en voorbijgangers niet gemakkelijk naar binnen kunnen kijken. Zo hou je meer controle over je persoonlijke werkruimte.

Esthetiek
Behalve voor zijn praktische functie is een Schutspatroon ook ontworpen om een raampartij te transformeren in een geometrisch en kunstzinnig ornament dat de bedrijfsruimte een andere beleving en een persoonlijke touch geeft.

Al met al goede redenen om te kiezen voor een Schutspatroon in jouw bedrijfsruimte of kantoor. Neem nog vandaag contact op om de mogelijkheden te bespreken.