Portfolio

dakterras

achter de schermen

De situatie
Een dakterras met op korte afstand tegenover gelegen appartementen waardoor de gebruikers zich visueel vogelvrij verklaard voelden.

Het plan
Het aanbrengen van een semi-transparante balustrade boven de bestaande borstwering zodat het leven op het dakterras zich meer achter de schermen afspeelt.

De uitvoering
Om dat idee te realiseren, is een roestvrijstalen frame ontworpen dat net boven de muur lijkt te zweven. Daarin zijn met glasklemmen heldere kunststof platen gemonteerd waarop Schutspatronen zijn aangebracht. Door het toegepaste patroon ontstond de gewenste verhouding tussen visuele afscherming en behoud van voldoende uitzicht. 

De gebruikers aan het woord

Ben erg blij met mijn balkonscherm. Met lichtinval is het steeds anders. Bovendien geeft het een mooi intiem gevoel en ik zit heerlijk vrij.
Ook vanuit mijn huis is het een lux en creatief kunstwerk waarnaar ik met plezier kijk.

Elma van Prooijen

de effecten van een schutspatroon op een dakterras

Over het algemeen biedt raamfolie een veelzijdige oplossing voor verschillende behoeftes, zowel vanuit praktische als vanuit esthetische overwegingen.

Privacy
Het aanbrengen van een Schutspatroon op de balustrade van een dakterras vergroot op een effectieve manier de privacy. Het belemmert het zicht van buitenaf waardoor nieuwsgierige blikken worden tegengehouden en overburen niet gemakkelijk op het terras kunnen kijken. Zo hou je meer controle over de privacy op je terras.

Esthetiek
Behalve voor zijn praktische functie is een Schutspatroon ook ontworpen om een balustrade te transformeren in een geometrisch en kunstzinnig ornament dat het dakterras een andere beleving en een persoonlijke touch geeft.

Al met al goede redenen om te kiezen voor een Schutspatroon op jouw dakterras. Neem nog vandaag contact op om de mogelijkheden te bespreken.