Portfolio

vestibule

modern equivalent

Sfeer
Het oorspronkelijke glas in de deuren van een vestibule in een prachtig herenhuis uit 1895 was ooit vervangen door gebobbeld matglas. Dat laat weliswaar licht door maar geen enkel beeld. Een Schutspatroon doet dat wél en daarom kwam 
de vraag een raamfolie patroon voor de tochtdeuren te ontwerpen in de sfeer van het nog in de bovenlichten aanwezige gezandstraalde glas.

Techniek
Wat dat gezandstraalde glas betreft: de voor Schutspatronen gebruikte raamfolie wordt ook wel etched glass folie of zandstraalfolie genoemd. Niet zo gek, want de look & feel van deze folie is ontleend aan die van deze oude en traditionele ambachten. De visuele en tactiele effecten zijn hetzelfde maar de techniek is een andere.

Motief
Voor het ontwerp van het hier toegepaste Schutspatroon is gebruikt gemaakt van motieven uit een eerder gemaakt rasterwerk Voor De Zekerheid. De negen verschillende figuren van dat werk zijn nu in een groter patroon ingebed. Zo zijn ze een modern equivalent van het oorspronkelijke motief uit de bovenlichten. Niet alleen door vorm, maar dus ook door de eigentijdse techniek.

De gebruikers aan het woord

Behalve het nuttige aspect van de raambekleding – geen inkijk vanaf buiten, wel uitkijk vanaf binnen – zijn de schutspatronen op het glas van de tochtdeuren in onze vestibule erg mooi.

Het patroon is geïnspireerd op het patroon van het gezandstraalde glas in het bovenlicht en sluit daar dus naadloos bij aan. Bovendien zijn de deuren nu een lust voor het oog, zowel overdag als ’s avonds, door de verschillende lichtinval.  Het is steeds weer een prachtig kunstwerk dat geweldig bij de sfeer van ons huis past! Ook prijstechnisch zijn de schutspatronen alleszins de moeite waard.

Mieke Caron en Hans Huisman

de effecten van een schutspatroon in een vestibule

Over het algemeen biedt raamfolie een veelzijdige oplossing voor verschillende behoeftes, zowel vanuit praktische als vanuit esthetische overwegingen.

Privacy
Het aanbrengen van een Schutspatroon op de ramen in een vestibule vergroot op een elegante manier de privacy. Het belemmert het zicht van buitenaf waardoor nieuwsgierige blikken worden tegengehouden en bezoekers niet gemakkelijk naar binnen kunnen kijken. Zo hou je meer controle over je persoonlijke leefruimte.

Esthetiek
Behalve voor deze praktische functie is een Schutspatroon ook ontworpen om een raam te transformeren in een geometrisch en kunstzinnig ornament dat de vestibule een andere beleving en een persoonlijke touch geeft.

Al met al goede redenen om te kiezen voor een Schutspatroon in jouw vestibule. Neem nog vandaag contact op om de mogelijkheden te bespreken.