Portfolio

roomdivider

een scheidingsproces

De eerste fase
Aangekomen op de zolderetage van een laat 19e eeuws pand kreeg je vanaf de trap zicht op een grote open ruimte met alleen links een deur naar een slaapkamer. Omdat er behoefte was aan een tweede afgesloten vertrek, werd er parallel aan de trap een overloop gecreëerd door middel van een industriële Room Divider van staal en glas.

Beperkte functie
Dergelijke scheidingswanden worden momenteel veelvuldig toegepast maar functioneren vrijwel uitsluitend als fysieke scheiding tussen twee ruimtes. Als de Room Divider ook dienst moet doen als visuele scheiding ter verkrijging van privacy, ben je al gauw aangewezen op een gordijn of jaloezieën. Maar dat was niet gewenst.

De tweede fase
Al nadenkend over een passende oplossing voor dit probleem, zag de bewoner bij toeval op het juiste moment de volledig gewrapte bus van Schutspatroon.nl staan. ‘Eureka!’, dacht hij, dit is precies wat ik zocht! Er werd direct contact gelegd en slechts enkele weken later werd ook fase 2 in het scheidingsproces – de visuele scheiding – gerealiseerd met een krachtig Schutspatroon. 

Het patroon, dat vanaf de trap gezien als moderne architectuur lijkt op te rijzen uit de vloer, geeft effectief de beoogde hoeveelheid privacy en zorgt voor een esthetisch en dynamisch spel van licht, vorm en kleur. Zo is er een scheiding tot stand gekomen die, in weerwil van het gebruikelijke, hier van beide kanten wordt gewaardeerd.