Portfolio

tochtdeur

Rite de passage

Upgrade
Direct achter de voordeur gaf het kale glas van een tochtdeur met bovenlicht een wat schrale indruk, zeker in vergelijking met de ornamentiek in de rest van het huis. Het kon wel een visuele upgrade gebruiken.

Model
De glasroeden in het bovenlicht dienden als richtpunt voor het patroonontwerp. Het kruisvormige houtsnijwerk aan weerszijden van de deur werd gebruikt om het patroon aan te laten sluiten bij de omlijsting.

Grensovergang
Door de toevoeging van het Schutspatroon voelt elke doortocht nu als een rite de passage. Het decoratief kadreert de doorkijk in de grenspost en maakt de gang van hier naar daar – en vice versa – tot een feest voor het oog.

de effecten van een schutspatroon op een tochtdeur

Over het algemeen biedt raamfolie een veelzijdige oplossing voor verschillende behoeftes, zowel vanuit praktische als vanuit esthetische overwegingen.

Privacy
Het aanbrengen van een Schutspatroon op het raam van een tochtdeur vergroot op een effectieve manier de privacy. Het belemmert het zicht van buitenaf waardoor nieuwsgierige blikken worden tegengehouden en bezoekers niet gemakkelijk naar binnen kunnen kijken. Zo hou je meer controle over je persoonlijke leefruimte.

Esthetiek
Behalve voor zijn praktische functie is een Schutspatroon ook ontworpen om een raam in een tochtdeur te transformeren in een geometrisch en kunstzinnig ornament dat de tochtdeur een andere beleving en een persoonlijke touch geeft.

Al met al goede redenen om te kiezen voor een Schutspatroon op jouw tochtdeur. Neem nog vandaag contact op om de mogelijkheden te bespreken.