Portfolio

trappenhuis

verbloemd uitzicht

Uitzichtloos
Een doorn in het oog van veel gebruikers van een gezamenlijk trappenhuis: een raampartij met uitzicht op een saaie blinde muur en een grijs pannendak. Veel vreugdelozer kan het niet. Een goed idee was welkom.

Maskerade
Een Schutspatroon is niet alleen bedoeld om privacy te creëren maar kan ook het ongewenste maskeren (zie ook Portfolio/Spreekkamers en kantoren). Dat laatste was hier gewenst en daarom werd de opdracht gegeven voor het maken van een schetsontwerp. Na unanieme goedkeuring daarvan werden alle ramen voorzien van een eenvoudig en raamvullend patroon dat qua vorm rijmt met de raamindeling en de blinde muur visueel naar de achtergrond dringt.

Esthetisch feestje
De sprankelende decoratie trekt nu alle aandacht waardoor de blinde muur feitelijk helemaal uit het zicht verdwenen is. Zo veranderde een troosteloos uitzicht in een feestelijk en esthetisch aanzicht. Dit tot groot plezier van de gebruikers die traplopen nu weer een waar genoegen vinden.

de effecten van een schutspatroon in een trappenhuis

Over het algemeen biedt raamfolie een veelzijdige oplossing voor verschillende behoeftes, zowel vanuit praktische als vanuit esthetische overwegingen.

Privacy
Het aanbrengen van een Schutspatroon op de ramen in een trappenhuis vergroot op een effectieve manier de privacy. Het belemmert het zicht van buitenaf waardoor nieuwsgierige blikken worden tegengehouden en voorbijgangers niet gemakkelijk naar binnen kunnen kijken. Zo hou je meer controle over je persoonlijke leefruimte.

Esthetiek
Behalve voor zijn praktische functie is een Schutspatroon ook ontworpen om ramen te transformeren in geometrische en kunstzinnige ornamenten die het trappenhuis een andere beleving en een persoonlijke touch geven.

Al met al goede redenen om te kiezen voor een Schutspatroon in jouw trappenhuis. Neem nog vandaag contact op om de mogelijkheden te bespreken.