Portfolio

roomdivider

een scheidingsproces

De eerste fase
Aangekomen op de zolderetage van een laat 19e eeuws pand kreeg je vanaf de trap zicht op een grote open ruimte met alleen links een deur naar een slaapkamer. Omdat er behoefte was aan een tweede afgesloten vertrek, werd er parallel aan de trap een overloop gecreëerd door middel van een industriële Room Divider van staal en glas.

Nog niet voldoende functioneel
Dergelijke scheidingswanden worden momenteel veelvuldig toegepast maar functioneren vrijwel uitsluitend als fysieke scheiding tussen twee ruimtes. Als de Room Divider ook dienst moet doen als visuele scheiding ter verkrijging van privacy ben je al gauw aangewezen op een gordijn o.i.d. Maar dat was niet gewenst.

Toeval bestaat: de tweede fase
Al nadenkend over een passende oplossing voor dit probleem, zag de bewoner bij toeval op het juiste moment de bus van Schutspatroon staan. ‘Eureka!’ dacht hij, dit is wat ik zocht! Er werd direct contact gelegd en slechts enkele weken later werd ook fase 2 in het scheidingsproces – de visuele scheiding – bekrachtigd met een robuust Schutspatroon. 

Het patroon, dat vanaf de trap gezien als moderne architectuur oprijst uit de vloer, geeft gedoseerd de beoogde privacy en zorgt voor een dynamisch spel van licht en kleur. Een scheiding die, in weerwil van het gebruikelijke, hier van beide kanten wordt gewaardeerd.