Portfolio

ingangspartij

ornament als begrenzing

In tegenspraak
Alles achter de voordeur is privé en een dichte deur scheidt dan ook effectief het publieke van het private domein. Daglicht in de hal wordt dan meestal verkregen door hoge ramen aan de zijkant maar die doen de visuele bescherming van de deur weer teniet.

My Home is my Castle
Om die kwestie op te lossen werden de twee gapende gaten aan weerszijden van een robuuste voordeur door een Schutspatroon getransformeerd in stoere maar elegante poortwachters die de entree flankeren en er op toezien dat de privacy wordt gewaarborgd. 

De horizontale tweedeling in het patroon komt overeen met de paneelindeling van de deur, terwijl bovenin de staande ramen bekroond en verbonden worden door een veel opener en ijler patroon dat in de belijning correspondeert met de algehele indeling van de entree.

Geslaagd compromis 
Van binnenuit blijft er voldoende zicht op de buitenwereld en geven de patronen tegelijkertijd een gevoel van visuele veiligheid en beslotenheid. In de avond krijgt het patroon, afhankelijk van het licht binnen en buiten, een betoverende uitstraling.

Kijk voor meer informatie op Hoe komt een Schutspatroon tot stand? of ga naar veelgestelde vragen