Portfolio

entree kantoorvilla

een binnenkomer

Glas-in-lood
Slechts één element herinnert nog aan de voormalige Pastorie die de kantoorvilla ooit was: een kruis in het glas-in-lood raam boven de ingang. Binnen is het geheel gemoderniseerd.

Staal en glas
Direct na de toegangsdeuren is van staal en glas eerst een portaal ingevoegd. Daarachter zijn eveneens met stalen deuren en kozijnen twee kantoorruimtes afgescheiden van de gang. Maar na de ingebruikname bleek het vele glas niet prettig voor de mensen die er werken. Bezoekers die verderop in het gebouw moeten zijn, lopen door de gang en hebben vrij zicht op de kantoren aan weerszijden daarvan. Een gepaste vorm van beschutting was gewenst.

Industrieel
Alle raamvlakken van de ingangspartij werden van vloer tot plafond voorzien van een Schutspatroon in industriële stijl. In de centrale portaaldeur functioneert een uitsparing als visueel loket voor de bezoekers die zich melden via de intercom. Eenmaal in de gang verdicht het patroon zich op ooghoogte waardoor de privacy van de kantoorgebruikers gewaarborgd is.

Identiteit
De entree is nu een echte binnenkomer. Het Schutspatroon maakt de locatie specifiek en versterkt de identiteit van de daar gevestigde bedrijven.