portfolio

serre 2

schutspatroon doet wonderen

Te kijk
In een serre is het goed toeven, zeker als het eerste lentezonnetje naar binnen schijnt. Maar in een serre aan de straatkant zit je nogal te kijk, zeker als die serre niet veel meer is dan een kale etalage. Visuele bescherming werd node gemist.

Universeel patroon
Aangezien het pand zich in een Kerkstraat bevindt zou een Schutspatroon natuurlijk wonderen kunnen doen. Een eerder ontworpen motief voor het rasterwerk Mind Your Step dat was ontleend aan een universeel gebruikt patroon in wereldreligies, kon hier daarom goede diensten bewijzen.

Window Blessing
Dat verfijnde patroon laat nu als een strakke vitrage zijn zegen rusten op het glas en zorgt voor de beslotenheid waar het aan ontbrak. De blik wordt daardoor nu vanzelf naar binnen gericht en verandert de serre in een ruimte voor contemplatie. En dat in een Kerkstraat.

De gebruikers aan het woord

Mijn eens zo saaie, doodse serre is met dit Schutspatroon prachtig aangekleed en af. Het gebruik van dit fijne raster maakt de serre leefbaar waarbij je in hogere sferen komt als het zonnetje schijnt. Als ik in de ochtendzon in de serre ga zitten, ben ik verbonden met het leven buiten maar zit ik toch niet meer in de kijker. Super resultaat.

René Teunissen