portfolio

serre 2

schutspatroon doet wonderen

Te kijk
In een serre is het goed toeven, zeker als het eerste lentezonnetje naar binnen schijnt. Maar in een serre aan de straatkant zit je nogal te kijk, zeker als die serre niet veel meer is dan een kale etalage. Visuele bescherming werd hier node gemist.

Universeel patroon
Aangezien het pand zich in een Kerkstraat bevindt, ligt het voor de hand dat een Schutspatroon wonderen zou kunnen doen. Een eerder ontworpen motief voor het rasterwerk Mind Your Step dat was ontleend aan een universeel gebruikt patroon in wereldreligies, kon hier daarom goede diensten bewijzen.

Window Blessing
Dat verfijnde patroon laat nu als een strakke vitrage zijn zegen rusten op het glas en zorgt voor de beslotenheid waar het aan ontbrak. De blik wordt daardoor nu vanzelf naar binnen gericht en verandert de serre in een ruimte voor contemplatie. En dat in een Kerkstraat.

De gebruikers aan het woord

Mijn eens zo saaie, doodse serre is met dit Schutspatroon prachtig aangekleed en af. Het gebruik van dit fijne raster maakt de serre leefbaar waarbij je in hogere sferen komt als het zonnetje schijnt. Als ik in de ochtendzon in de serre ga zitten, ben ik verbonden met het leven buiten maar zit ik toch niet meer in de kijker. Super resultaat.

René Teunissen

de effecten van een schutspatroon in een serre

Over het algemeen biedt raamfolie een veelzijdige oplossing voor verschillende behoeftes, zowel vanuit praktische als vanuit esthetische overwegingen.

Privacy
Het aanbrengen van een Schutspatroon op de ramen van een serre vergroot op een effectieve manier de privacy. Het belemmert het zicht van buitenaf waardoor nieuwsgierige blikken worden tegengehouden en voorbijgangers niet gemakkelijk naar binnen kunnen kijken. Zo hou je meer controle over je persoonlijke leefruimte.

Esthetiek
Behalve voor zijn praktische functie is een Schutspatroon ook ontworpen om ramen te transformeren in geometrische en kunstzinnige ornamenten die de serre een andere beleving en een persoonlijke touch geven.

Al met al goede redenen om te kiezen voor een Schutspatroon in jouw serre. Neem nog vandaag contact op om de mogelijkheden te bespreken.